Jimi Hendirx: Стая с огледала

Jimi Hendirx: Стая с огледала

Чарлс Р. Крос

КНИГАТА Е С ИЗЧЕРПАН ТИРАЖ

 

Удивeте ушите си, слисайте умовете си!
Отдайте се на магията на Джими Хендрикс.

Той не харесва мармалад и студени чаршафи. Иска да засади лозя на склона на вулкан. Запали своята китара на сцената, защото човек принася в жертва само най-скъпото си. И пред изумените погледи - още преди да се е разнесъл дима - Джими Хендрикс влезе в пантеона на божествата на музиката. Сеизмичен. Космотръсен. Митичен. Недостижим. Изгарящ.

Животът му е китара и китарата е неговия живот.

КОГАТО СЕ ИЗРЕЧЕ ИМЕТО ДЖИМИ ХЕНДРИКС, повечето хора извикват в съзнанието си представата за човек сякаш излязъл от научнофантастичен роман – герой, чиято съдба е да се превърне в звезда, въпреки произхода си, ограниченията или условностите; гений, подпалващ китари, женските сърца и статуквото.

ПРОСЛЕДЯВАЙКИ ЛИНИЯТА НА ЖИВОТА МУ – направила го по-голям от самия него – музикалният журналист и автор на книгата Чарлс Р. Крос с много хумор, провокативност и усет към детайлите обрисува пред нас забележителния образ и обстоятелствата създали гения на Хендрикс. Книгата е изчерпателен документ, базиран на задълбочено проучване в архивите, лични кореспонденции и над триста интервюта, като за трите години откакто е излязла не отстъпва от челните места в класациите за биографична литература.

„СТАЯ С ОГЛЕДАЛА” ПОВДИГА КРАЯ НА ЗАВЕСАТА, обвиваща с мистерия една от най-големите легенди на рокендрола – Джими Хендрикс, който за своите само 27 кратки години, успява да се издигне над бедността, расата и предразсъдъците и да завладее целия свят с изумителният си талант.

JIMI HENDRIX: СТАЯ С ОГЛЕДАЛА
Автор: Чарлс Р. Крос

Превод: Иван Хадживеликов
Твърди корици, 520 страници
Корична цена 28 лв.
С отстъпката на "Махалото" - 22 лв.

 

Поръчайте на office@mahaloto.net

всички издания
© 2007–2009 „Махалото” ООД. Всички права запазени.